10. november 2010

Edderkopp, langhelg og et lite stykke Norge!

For å fortsette hvor jeg slapp sist kan jeg fortelle om resten av Halloween-helgen her i Ameriken. Da det var Halloween på ordentlig (søndagen) kledde jeg meg ut som edderkopp, og var sykt kul i hjemmelaget edderkoppkostyme med seks armer, hatt med følehorn og ellers svart drakt. Jeg var til og med svartmalt i ansiktet, og det er nesten slik at jeg aldri før har følt meg tøffere. Skal absolutt legge ut et bilde av meg når jeg får tak i det, for det er søsteren til vertsmoren min som har bilde av meg!

Image and video hosting by TinyPic

Etter at sminken var tatt på og alle armer på plass, gikk vi fra dør til dør og samlet godteri og atter godteri. Og en ting er sikkert, her trenger man ikke ringe på mange dører før man han godteri for resten av året! Da jeg kom hjem og helte posen ut over boret kunne jeg ikke tro mine egne øyne, og tanken på at jeg ikke engang fikk noe hos alle vi var hos (mange som bare ga til de minste) og at Émilie og Rosalie hadde hver sin pose med enda mer i, gjorde meg nesten litt… vettkje ka eg ska sei.

Image and video hosting by TinyPic
Slapp av mamma, skal ikke spise alt selv… 

Åja, sant det! Før jeg fikk åtte armer og følehorn spilte jeg badmintonturing! Det gikk sånn passe greit. Det positive var at det var mindre skummelt enn forventet, og sinnssykt mange som spilte på en gang (slik at du aldri følte at alle så på deg), men det negative var at jeg var grusomt forferdelig sykt veldig voldsomt dårlig, og endte opp med poengsum 0 i dobbel, 0 i miks og atter 0 i enkel. Men jeg kan trøste meg med at jeg spilte i den vanskeligste kategorien mot folk som ble født med badmintonracket i hånden. Og hvis det ikke hjelper kan jeg trøstespise godteri. Det var også forresten den første dagen med skikkelig snø her borte, og jeg våknet opp til dette:

Image and video hosting by TinyPic
Det varte ikke mange dagene, men det var fint for det om. Egentlig er det like greit, for jeg har ikke kjøpt vinterjakke enda!

Da helgen var ferdig var det på’an igjen med skole, men bare tre dager og så var det jammen helg igjen. Eller, tre dager på skolen og torsdagen besøkte vi Cégep, som er en slags blanding mellom universitet og videregående. Det funket litt som yrkesmesse og vi kunne besøkte klasserom og lære mer om hvilke fag vi vil studere (lite vits for meg egentlig, men det var kjekkere enn vanlig skole…).

Etter å ha lært alt om hva jeg ikke skal gjøre neste år dro jeg til Bromont, en by en god time fra hvor jeg bor, hvor jeg sov over hos Véro. Vi spiste god mat, bablet i vei med faren hennes om mitt år her i Québec, så på tv og begge sovnet en gang mellom CSI og Cold Case. Neste dag var det tidlig opp, for vi skulle til Montréal på shopping. Noe som ble litt amputert da vi mistet en avkjørsel og gikk (kjørte) oss vill. Det hele endte med at vi fant en elektrobutikk og kjøpte GPS, og etter litt flere timer i bil enn planlagt fant vi frem til der vi skulle.

Lørdag gjorde jeg ikke særlig mye annet enn svømmetrening med Émilie og Rosalie. Eller, jeg kjøpte meg iPod Touch! Den e sykt nice asså.

Søndag var en stor dag, for jeg skulle endelig møte Ingvild.Vi var på shopping på et stort kjøpesenter i Sherbrooke, og jeg hadde en strålende ettermiddag. Det vet ikke hva som var mest magisk, det å snakke norsk eller det å ikke snakke fransk, men det var i alle fall utrolig herlig å bare snakke uten å måtte konsentrere seg om hvordan lage setninger og finne ord. Tror begge to snakte uten stopp fra vi møttes til vi sa ha det. Jeg kjøpte verdens kuleste ring og en del andre småting, og tror at jeg endelig har funnet Canada Goose-jakken jeg vil ha. Det ente med at jeg la den av, så får vi ser hva den blir til.

Denne uken er det vanlig skole alle dagene til en forandring, og jeg har i dag begynt andre etappe. Det betyr at 25 % av alle skoledagene er ferdig!

3 kommentarer:

 1. Hei, Mari!!!!!! Me har biologi nå, uten lærer, og me savne deg. Det va sykt kjekt å lesa så masse og at du har det fint.

  Me glede oss te du komme tebake igjen!!!!!!!!!!!!!!!
  <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 SUPERMYE vil at du ska ditche alle og bare komme hjem.

  SvarSlett
 2. Så utrolig kult med hjemmelaget edderkoppkostyme! Vi har ennå ikke hatt ordentlig snø, men det kommer vel tidsnok :)

  SvarSlett
 3. For en herlig blogg! Gleder meg til å følge resten av utvekslingsåret ditt!

  SvarSlett