28. januar 2011

Januar og skolestart

Det har vært litt for stille her på bloggen i det siste, men det skal vi endelig gjøre noe med. Skolen har begynt for fullt igjen, og de siste tre ukene har faktisk gått veldig fort forbi. Var veldig lite gira på å komme meg tilbake på skolebenken etter ferien, men det viste seg å ikke bli så gale likevel. Har begynt å forandre litt vennekretser, og jeg er ganske spendt på å se hva det blir til. Det hele har tatt ganske mye energi fra min side, og jeg håper ting begynner å roe seg ned litt inni hodet mitt snart.

I det siste har det også vært utrolig kaldt, og i forrige uke hadde vi opptil flere dager med tyve, tredve minusgrader. Det kaldeste jeg klarte å knipse med iPoden min en morgen var minus 34. Sånn kuldemessig føltes det ikke noe spesielt mye kaldere enn vanlig, da iskaldt fortsatt bare var iskladt, men jeg hadde problemer meg å puste skikkelig, og hvis jeg pustet for godt inn begynte jeg å hoste. Heldigivs har jeg den fantastiske vinterjakken min som jeg fortsatt elsker, og jeg holder meg som regel god og varm!Vi har hatt mange fine vinterdager også, og den ene helgen var vi ute og lekte litt i snøen. Været var fint, og litt bilder ble selvfølgelig knipset.


Og så må jeg ikke glemme å fortelle om hockeykampen jeg var på med (vertspappa) Martin! Som jeg allerede har fortalt fikk jeg billetter til jul fra nissen (vertsforeldrene mine), og den 17. januar var det endelig dags for å dra inn til Montréal. Det var Calgary mot Les Canadiens de Montréal, og det var en spennende kamp! Alle var i skikkelig hockeystemning, og til og med meg (sportsinteressert som jeg er) ble skikkelig inni spillet og hadde hele tiden øynene på pucken. Fantastisk opplevelse.

Vidvinkelen får oss til å virke veldig fjerne, men vi hadde skikkelig gode plasser!
Og så det store spørsmålet: hvem vant? Til og begynne med var det nesten åpenbart at seieren skulle gå til Les Canadiens (dem vi heiet på, selvfølgelig). Stillingen var 4-0 da det bare gjenstod den tredje og siste etappen.

4-0 til oss!

Men så snudde alt veldig brått, og det gikk til 4-1, 4-2, 4-3, og da "tiden var ute" sto stillingen 4-4!

Det betydde 5 minutter ekstra, og heldigvis var det Les Canadiens som gikk av med seieren! Woho!

Og for å skifte emne litt brått, må jeg jo bare legge ut bilde av den flotte dynen (pluss dynetrekket) sendt i posten i julegavne fra Kaja, Nora, Tea, Benedicte, Sofie, David, Ylva og Meli! I et land fullt av tepper, har det aldri vært så herlig å legge seg i en seng med ekte dyne (hvis vi ser bort i fra da jeg kom hjem fra Hove og speiderleir). TUSEN TAKK, igjen!

Matchet til og med veggfargen min!
Og mens iPoden likevel var koblet til, kan jeg legge ut et bilde av den nye ringen min! Det er en jenteversjon av den klassiske graduation-ringen man alltid ser i filmer, noe som er en tradisjon her borte. Ut i fra en alt for stor katalog kunne vi velge fra utallige forskjellige modeller, og jeg falt til slutt for denne ringen. Den får meg til å tenke på tannlegeringene vi fikk da vi var små, bare at denne er i ekte gull. Elsker den, og har ikke sett en enste som har lik som meg! Inngravert på hver side av stenen står det "2011" og "ESF" (École Secondaire La Frontalière), og på innsiden har jeg inngravert Mari. Ikke den beste kvaliteten på bildet, men det får gå.


I dag på skolen var det Journée Blanche, som var en dag hvor man kunne velge mellom diverse vinteraktiviteter. Jeg var i en park med en stor akebakke, og selv om det bare ble to, tre turer ned bakken var det en kjekk dag likevel. Fint vær (ikke alt for kaldt, faktisk bare rundt minus tre, fire grader) og litt sol.

Skjekk spesielt ut luen min som jeg kjøpte da vi var og så Les Canadiens!

Seriøst den styggeste utstoppa fuglen jeg noen gang har vært borti.
Nå skal resten av helgen nytes, og jeg håper jeg blir helt frisk igjen. Glemte å nevne at jeg har vært litt småsyk i det siste, mye vondt i magen og litt kvalmen, som om jeg går og ruger på noe. Har vært mye trøtt og sliten de siste dagene, så det skal bli godt med langhelg.

God helg alle sammen!

2 kommentarer:

  1. Håper du nøt langhelgen og at den sykdommen aldri brøt ut! Vi skulle også ha aktivitetsdag, men den ble avlyst fordi det var så få som meldte seg til å være med på aktivitetene....
    Håper vi sees igjen til våren (eller enda tidligere!).

    SvarSlett
  2. Eg var faktisk og med på dynen, eg e VELDIG skuffet over at eg ikkje er nevnt og eg håpe du får kjempedårlig sammvittighet nå. Utenom det er eg glad for at du har det fint. Og eg savner deg masse, selv om eg er fornærmet og skuffa.

    SvarSlett