6. september 2010

Camping

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra camping med familien pluss familiene til to av søstrene til vertsmoren min. Og er det noe Canadiere vet, så er det å campe. Omtrent alle her har campingvogn! Da jeg fortalte at det i Norge var heller sjeldent, ble det ganske stille. De tenkte nok ”men hva gjør de, da?”. Men så kom vi frem til at vi har hytter i stedet.

Det har vært en utrolig kjekk helg, med mye variert innhold. Selv om været ikke har vært helt toppers (litt kaldt og litt regn) har vi syklet masse, spist masse, spist litt mer, spilt kort, badet, spilt volleyball osv… Jeg lærte også en slags slå-makaroni-ish-lek som inneholdt mye telling, og jeg måtte telle til over 50 sikkert tretti ganger. Men, nå er jeg en reser på tellingen!

Image and video hosting by TinyPic
"Søskenbarnet" mitt. Den ene tvillingen.

Image and video hosting by TinyPic
Tvillingene sammen.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Den andre kvelden vi var der skulle vi spise noe som heter doubladain (jeg aner ikke hvordan man skriver det). Det består av tre enkle ting: mais, mais og mais. Og smør. Først dro vi til en av de mange, mange maisutsalgene som er langs veien (det er maismarker uansett hvor du snur deg). Det var helt ubegripelig billig! For en svær sekk (du ser den så vidt på bildet) + en bærepose med mais betalte vi 25 dollar, som tilsvarer 150 norske kroner. Så skrelte vi av alle bladene og tråene, og kokte dem i 15 minutter. Ferdig! Det var sinnssykt godt. Tror jeg spiste fem stykker. Mmm...

Image and video hosting by TinyPic
Alle (nesten) er med! Her ser du sekken.

Image and video hosting by TinyPic
Rosalie, den yngste av jentene i vertsfamilien min.

Image and video hosting by TinyPic
Fikk litt koke-krabbe-feeling...

Image and video hosting by TinyPic
Nammi nammi!

I morgen er det skole igjen, og jeg håper det blir lettere enn i forrige uke. Kjempekjekt å lese de få kommentarene som popper inn av og til. Bare kommenter mer, det er så mye kjekkere! Stor klem fra Canada!

5 kommentarer:

 1. Hei Mari!
  Eg følge litt med på bloggen din, håpe det er greit ;) Ser ut som om du har det fint, og sjøl om det kan ver vanskelig te tider (spesielt i begynnelsen), går det bedre itte kvert, spesielt språksituasjonen har ein tendens te å gå seg til så fort at til slutt så forstår du ikkje koffår du ein gong ikkje forsto ka folk sa ;)
  Og, en passant: doubladain = du blé d'inde (Indias hvete - altså mais ;))
  Nora

  SvarSlett
 2. Mari Kanari. Eg savner deg, virke som du ordne deg sakte men sikkert, keep up the good work! Ikkje glem oss (spesielt meg) når du har det kjempemegagiga kjekkt i Canada. Maisen så god ut btw, du får lage det når du kommer hjem.

  Kosikosi Sofie

  SvarSlett
 3. Hei! Familien min har ikke campingvogn, men til gjengjeld har vi spist enorme mengder mais. Vi hadde maisfest (epluchette), og etterpå har vi spist mais til den store gullmedalje. I dag spiste vi pâté chinois til middag, typisk Quebec og selvfølgelig med mais :) Humøret går litt opp og ned her også, og det er slitsomt med språk og skole. Akkurat nå føles det litt uoverkommelig å skulle forstå hva folk sier når de raser i vei på fransk.... Hanna :)

  SvarSlett
 4. Mari :)!!!

  Det høres ut som at du har det veldig kjekt!! Og den familien din virke superkoselig. Eg er heilt betatt av de to lykketrollene av någen søstre du har fått! Eg forstår at det er litt driid innimellom, men hold in there sister. Det hadde vert kjekt om du la ut någen flere bilder av deg selv! Eg savne å se deg! Og eg glede meg supermasse til å se den første photoshooten (eg vett ikkje kossen det staves)!!!
  Utrolig glad i deg, savne deg masse.
  Og btw: særtroppen og den filmingen om norgesmesterskap, gjekk i knus. Hahaha. Men me skal være med på någe aent

  Eg savne å gå sammen med deg til skole, sykle til turnen, og å gjøre matte sammen med deg!! Ikkje minst det å ligge i sengen din, mens du redigere bilder.

  SUPERDUPER GLAD I DEG. ELSKE DEG MASSE.

  Slikk og spytt Ylva

  SvarSlett
 5. Savne deg ennå.

  SvarSlett