16. september 2010

Første måned overstått

Jeg har nå vært her i over én måned. Tiden har gått utrolig fort, men når jeg tenker tilbake på denne måneden har jeg gjort utrolig masse: campen i Saint-Prosper, møtt vertsfamilien for første gang, begynt på skolen, vært på to campingturer, fått masse venner og hatt mine første lekser og prøver på fransk. I løpet av denne måneden har jeg savnet alt og alle hjemme i Norge, grått meg i søvn og virkelig kjent at å være helt alene i et nytt land ikke alltid er like lett - men samtidig har jeg blitt en del av en fantastisk familie, fått mange nye venner og begynt et år jeg aldri kommer til å glemme.

Fra nå av får jeg bare håpe at det er riktig som alle tidligere utvekslingselever sier ”den første måneden er verst”. De største vanskene med språket er endelig overstått, jeg har overlevd første skoledag, og begynner sakte men sikkert å bli vandt til alle barnesikringene på kjøkkenskapene.

Her kommer litt bilder fra hva som har skjedd siden sist.

Image and video hosting by TinyPic
Vero, Jo, meg og Krystel (mine tre beste venner på skolen).

Image and video hosting by TinyPic
Jo og Vero i kantinen.

Image and video hosting by TinyPic
Et bilde av Vero fra min første sleepover i Canada. Stikkord: danseteppe på playstation, skrekkfilm og Redbull.

Image and video hosting by TinyPic
Rosalie og datteren til noen venner av familien vi besøkte i helgen. De hadde et kjempefint stort hus, gigantisk hage med masse epletrær og til og med et hoppeslott.

Image and video hosting by TinyPic
De hadde også trær som var fulle av marihøner!

Image and video hosting by TinyPic
Typisk landskap her i Canada, men fortsatt veldig fint.

Nå begynner skolen for fullt, og det blir spennende å se hvordan jeg klarer meg. Fikk forresten 22/25 på en fransktest om hvordan vi bruker forskjellige ord i forskjellige sammenhenger. Fikk bedre enn veldig mange andre i klassen! Når det er sagt fikk jeg 10/25 på en tekst vi skrev (1/12 på språket, 8/12 på argumentene og 1/1 på oppbyggingen). Det kommer seg nok etter hvert med tekstene også.

À bientôt!

2 kommentarer:

  1. Selv om du har hatt noen gråtestunder virker det jo som om du har hatt noen gla'-stunder også! Jeg har ikke hatt noen fransktester ennå, men jeg er utrolig imponert over resultatet ditt! Jeg gruer meg skikkelig til å begynne med prøver og ordentlig skole, men får prøve å huske på at det ikke er så viktig hvordan resultatene blir nå i starten :) Vennene dine så veldig koselige ut, og jeg håper du koser deg supermasse! Og sånn helt til slutt - vi har også barnesikringer på kjøkkenskapene, og snart åpner jeg dem like lett og hendig som maman ;)

    SvarSlett