3. mars 2011

Fine februardager og vinterferie

Siste uken på skolen før vinterferien gikk fort forbi. De fleste prøvene var over, og det ble mye "tull og tøys" fordi ingen av lærerne gadd å begynne på den tredje (og siste) etappen før vinterferien. På torsdag var jeg og hentet karakterarkene (le bulletin scolaire) med Martin på skolen, og vi pratet litt med diverse lærere. Tok ikke runden og snakket med alle slik som sist gang, men valgte dem jeg følte jeg hadde noe å spørre om. Har gått opp i de fleste viktigste fagene, og ellers ned i noen tullefag. Det viktigste er at jeg har steget fire prosent i fransk (hvor jeg steg elleve prosent i skrivedelen). Gjennsomsnittet mitt har gått opp fra 84 % til 88 %, noe jeg er kjempefornøyd med. Smilefjes!

Karakterene mine andre etappe (hvis det skulle interessere noen):

Fag
Prosent/karakter
Fransk
70 %
Engelsk
96 %
Naturfag
88 %
Matte
89 %
Historie
85 %
Samfunnsfag
84 %
Kunst
96 %
Gym
100 %
Prosjekt
85 %
Etikk
87 %

På fredag etter skolen ble jeg med hjem til Myléna sammen med Felix, Andréa og Jérémie, noen nye venner jeg er mer og mer sammen med. Vi spiste middag, godteri og kveldens høydepunkt: utendørs boblebad! Det var iskaldt ute (aner ikke hvor mange minusgrader) masse nysnø fra snøstormen tidligere på dagen, og stjerneklar himmel. Det var helt ubeskrivelig herlig å sitte ute i det varme vannet hele natten. Vi tok også et (selvklart) snøbad, noe som var utrolig gøy, men også KALDT! Og det var nesten enda verre å hoppe oppi det varme vannet rett etter. Har desverre ingen bilder, da det var helt mørkt ute og jeg var redd for å miste kameraet i vannet.

Vi sov over hos Myléna, og neste morgen så vi filmen Shutter Island. Fikk ikke sett hele, fordi jeg ble hentet, men skal nok se den ferdig en gang!

Helgen før var jeg forresten på trugetur med Mélanie (vertssøskenbarnet mitt) og noen venner av henne. Uten noe form for matpakke, ikke en gang en flaske vann, ser vi på kartet over de forskjellige rutene vi kunne velge og bestemmer oss for å ta den lengste. 10 km (med masse bakker!) er noe av det dummeste en kan gjøre uten vannflaske, spesielt i steikende sol. Under turen ble vi så desperate etter vann at vi spiste mengder med snø, men da vi endelig var i mål var vi alle enige i at det hadde vært en fantastisk tur.
På kvelden var jeg og spilte billiard med samme gjengen, pluss noen til. Jeg fant ut at jeg var dårligere enn jeg trodde, men jeg hadde litt flaks av og til!På søndag var jeg i trekket, enda en fantastisk dag med nydelig vær, og jeg ble kjempeoverrasket over hvor likt det var trekket i Norge. Ikke bare selve anlegget, men naturen, utsiktiken, alt! Jeg følte faktisk at jeg var i Norge. Det føltes litt merkelig. Men selv om det føltes litt som Norge kan jeg nå si at jeg har stått på ski i Canada!
Utenom dette har jeg hatt noen få rolige dager alene i huset. Har (som dere kanskje ser) jobbet litt med designet på bloggen, fått redigert litt bilder, slappet av, ryddet litt og bare hatt det veldig rolig og avslappende. Det kommer veldig snart et nytt innlegget med et vintereventyr jeg fikk være med på sammen med familien til vertstanten min (tvillingene, Mélanie og gjengen) tirsdag og onsdag. Gleder meg til å fortelle alt, men vil lage et eget innlegg!

Nå skal resten av vinterferien nytes, og har forhåpentligvis enda mer og fortelle når skolen begynner igjen!

À bientôt!

2 kommentarer:

  1. tidligere utvekslingsstudent04 mars, 2011

    hvor i quebec bor du? :)

    SvarSlett
  2. Waterville, en liten by i nærheten av Sherbrooke :) hvor bodde du?

    SvarSlett