7. mars 2011

Slutten av vinterferien

Da var siste dag i vinterferien her, og i morgen er det tidlig opp og tilbake på skolebenken. Men før den vanlige hverdagen begynner kan jeg fortelle litt om hva jeg har gjort i siste halvdel av vinterferien.

Fredag var jeg igjen i skitrekket, denne gangen med Felix, Carolanne og Karianne. Nok en gang nydelig vær, og selv om det ble mye venting (pga. mye folk) var det alt i alt en veldig fin dag.Fredag kveld var jeg på overnatting hod Myléna. Vi var igjen ute i boblebadet, men det var mye vind noe som gjorde det svært ubehagelig i ansiktet. Det ble derfor ingen lang natt ute, og vi så heller ferdig Shutter Island. Jeg sovnet selvfølgelig, og tror jeg må se den enda en gang for å forstå. Neste morgen ble det brettspill av diverse sorter, og selv om jeg tapte hele tiden var det veldig morsomt.


I dag våknet jeg forrsten til helt syyyke menger snø som har kommet i natt. Har aldri sett SÅ mye snø komme på SÅ kort tid. Det enste som er drit er at hvis jeg hadde hatt skole hadde jeg hatt fri uansett. Hehehehe.


Håper skolen er stengt i morgen!

À bientôt!

2 kommentarer:

 1. Mari! Når eg lese bloggen din får eg seriøst lyst til å dra til Canada, eg òg! Har fortsatt et år til eg må søke. Du vil anbefale det regne eg med? Tror du det e et bra anternaltiv å velge engelsk skole og fransk vertsfamilie, eller va det greit å komme seg inn i franskspråklig skole etter kvert? Ser jo at du får ok+ karakterer, haha! Ka selskap reise du med? Fantastiske bilder forresten :)

  -Raggen

  SvarSlett
 2. Ragnhild: Anbefaler virkelig Canada. Må bare si at det kanskje virker kjekkere enn det egentlig er på bloggen, da jeg ikke skriver om alle de kjedelige dagene, men det er aboslutt en opplevelse. Tror det kan være bra å velge alternativt i forhold til USA. Når det gjelder franskspråklig familie og engelskspråklig skole er det ikke noe jeg vil anbefale. Det vil bare gjøre det enda vanskeligere å lære fransken, og i tillegg kommer det til å bli utrolig vanskelig å finne vertsfamilie, da de engelske skolene som regel er private. På skolen er det selvsagt vanskelig i starten, men det kommer seg fort, og de fleste lærerne har forståelse for at det er vanskelig. Det varierer veldig fra skole hvordan skolen "håndterer" deg, men i mitt tilfelle fikk jeg ingen spesialbehandling fordi jeg ikke kunne fransken. Jeg har hatt samme evaluering og samme oppgaver, men da jeg ikke forsto noenting i begynnelsen ble jeg bare fortalt at jeg skulle gjøre mitt beste. Jeg tror det er best slik, fordi det har "pushet" meg til å lære enda fortere, og nå er jeg bare taknemlig selv om det var vanskelig i starten. Ingen som blir skuffa om du stryker på en prøve, og man får som regel stort smilefjes og "bra jobba" selv om karakteren er dårlig. Det tar forresten ikke så lang tid før man forstår nok til å klare seg, og du kommer til å merke at faglig er det mye lettere enn i Norge. Det er ikke lettere med tanken på fransken, men du ser jo på karakterene mine at det går helt fint. Generelt sett har utvekslingsstudenter bedre karakterer enn de fleste andre på skolen.

  Men alt varierer veldig fra person til person, skole til skole, land til land osv... så det er utrolig vanskelig å "forberede" seg til hvordan det kommer til å bli. Det beste tipset jeg kan gi er å ikke har forhåpninger, og bare ta alt som det kommer. Være åpen for det meste, og gripe utfordringer.

  Det er utrolig vanskelig i starten, uansett om familien er fantastisk og alt går fint. Det er alltid vanskelig å splittes fra alt kjært, men etter jul er det mye bedre, og man tenker mer på hvor vanskelig det skal bli å måtte reise fra alt man har blitt så glad i enn at man snart kommer hjem igjen.

  Dette ble veldig langt, men jeg ønsker deg lykke til med valgene dine og håper det var til hjelp. Hvis du skulle har flere spørsmål vil jeg gjerne svare, og du kan alltid sende meg en mail på mari_mari_111@hotmail.com


  :)

  SvarSlett